Offerte
Freight forwarding diensten

Freight forwarding

Freight Forwarding

Met jaren ervaring bent u voor Freight forwarding bij De Zwaluw op het juiste adres. Het principe van freight forwarding is het efficiënt vervoeren van goederen van leverancier tot retailer of eindgebruiker. Niet alleen efficiënt in vervoer, maar natuurlijk ook in kosten. Het is daarbij van belang dat de conditie van de producten optimaal blijft gedurende de reis en dat het op de gewenste leverdatum aankomt. Dankzij tal van logistieke uitdagingen hebben wij onze kunnen specialiseren in het managen van deze logistieke stromen. Daar zijn we goed in. Jij bepaalt welke goederen, de leverancier en de eindlocatie en wij verzorgen de rest.

Hierbij onderhandelen we over tarieven, transporteren we jouw producten van leverancier tot eindlocatie, verzorgen we de douaneformaliteiten en dragen we zorg voor jouw levering. Nooit meer een klant teleurstellen? Maak gebruik van onze expertise als freight forwarder. Als professionals in freight forwarding beschikken wij over de meest geavanceerde technologieën om jouw transport te volgen en succesvol te vervoeren. 

Het unieke van De Zwaluw als freight forwarder

Het unieke van onze service hierin is dat wij zelf de laatste etappe in jouw levering verzorgen. Of jouw vracht nu vanaf een containerschip komt of van een vliegtuig. Vanaf hier nemen wij het transport zelf volledig over en organiseren dit met onze eigen middelen. Zo kunnen we het meest efficiënt werken en de snelste levertijden en garanderen. 

Dankzij onze XXL-magazijnen midden in de haven van Rotterdam zijn wij in staat een week tot soms wel twee weken sneller te leveren dan andere partijen.

Overzicht van freight forwarding diensten

Als freight forwarder verzorgen wij diverse diensten. Hieronder volgt een overzicht:

 • Afstemmen met de leverancier over de levering van de producten
 • Onderhandelen voor de beste tarieven
 • Vrachtconsolidatie door transporten te combineren
 • Product transport vanaf de leverancier naar de haven of het vliegveld
 • Productinspectie verzorgen?
 • Verzorgen van export/import documentatie, douaneformaliteiten en inklaren
 • Opslag van producten en verder logistiek transport naar retail eindgebruikers of Amazon FBE
 • Vrachtverzekering regelen

Logistiek en internationaal transport is ontzettend complex. Daarom is het verstandig een specialist te gebruiken die u behoedt voor dure fouten. Wij zorgen voor de meest efficiënte levering in tijd en kosten. Wij hebben ook veel ervaring met het leveren aan grote retailers en bijvoorbeeld Amazon FBE. Hierdoor weten wij precies wat er hierbij van ons verwacht wordt.

Freightforwarder vrachtwagen de Zwaluw

De kosten van een freigth forwarder

De kosten van freight forwarding lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van talloze aspecten. Denk alleen al aan het land van herkomst, de eindbestemming en bijvoorbeeld lucht- of zeevracht. Kortom, u heeft niets aan een ‘’uniform’’ kostenplaatje. Neem vooral contact op met onze specialisten en zij maken binnen no-time een scherpe prijsberekening van de freight forwarding kosten. 

De berekening

Om een goede berekening te kunnen maken zijn diverse aspecten van belang, namelijk:

 • Gewicht
 • Volume
 • Land van herkomst
 • Eindbestemming
 • Opslag (indien noodzakelijk)
 • Type transport

Freight forwarder ingeschakeld door derden

Veelal worden in de keten freight forwarders ingeschakeld door derde partijen. Wij adviseren echter daar geen gebruik van te maken. Hierbij bent u niet de klant, maar die andere partij en dat kan problemen opleveren. Als u ons als freight forwarder inschakelt bent u onze klant. Wij zullen het transport voor u verzorgen en daarbij tot het uiterste gaan alles volgens planning, professioneel en naar uw wens te organiseren. 

 

Freight forwarding diensten van De Zwaluw Logistics
Sjors Jansen
D. Hooft, A. Yang & S. van der Ham
Commercieel team
0228-321906
a.yang@dezwaluw.com
*
*
*